Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο για να ανακαλύψετε αυτήν την αρχαία πόλη

Το Ηράκλειο είναι η πρωτεύουσα του νομού Ηρακλείου με πληθυσμό γύρω στις 270.000 κατοίκους. Στην περιοχή υπήρχαν οικισμοί από την Νεολιθική Εποχή και υπάρχουν ιστορικά ευρήματα της πόλης που χρονολογούνται από τόσο παλιά. Ένα από τα αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί κανείς σήμερα στο Ηράκλειο είναι το κάστρο του Κούλε, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το κάστρο χτίστηκε από τους Ενετούς στις αρχές του 13ου αιώνα όταν κατέκτησαν την (Κούλες σημαίνει φρούριο στα Τούρκικα). Αρχικά κτίστηκε ως χώρος αποθήκευσης τροφίμων και στρατιωτικών προμηθειών, χρησιμοποιήθηκε επίσης ως φυλακή και ως χώρος καταλύματος για τους αξιωματικούς.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον αξιοθέατο του νομού είναι η Κνωσός, το παλάτι του Μίνωα το οποίο ήρθε στο φώς το 1990 από τις ανασκαφές του Άρθουρ Έβανς, παρόλο που ένας έμπορος από το Ηράκλειο είχε ήδη ανακαλύψει το 1878 δύο από τους αποθηκευτικούς χώρους του παλατιού. Το παλάτι είναι έχει έκταση 130 τετραγωνικά μέτρα και έχει προταθεί ως πηγή του μύθου του Λαβυρίνθου, από την ρωμαϊκή περίοδο. Ο Λαβύρινθος ήταν μια περίτεχνη δομή η οποία κατασκευάστηκε για τον Βασιλιά Μίνωα της Κρήτης και σχεδιάστηκε από το θρυλικό αρχιτέκτονα Δαίδαλο για να κρατήσει τον Μινώταυρο, ένα πλάσμα μισός άνθρωπος μισός ταύρος, ο οποίος τελικά σκοτώθηκε από τον Αθηναίο ήρωα Θησέα.

Το ανάκτορο της Φαιστού βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του λόφου στο Καστρί, στο τέλος της κοιλάδας της Μεσαράς την κεντρική περιοχή της νότια Κρήτης. Το ανάκτορο αποτελείται από δύο διακριτά μέρη: το Παλαιό και το Νέο Παλάτι. Το παλαιό ανάκτορο χτίστηκε στις αρχές του 2000 π.Χ., γνωστή ως Παλαιοανακτορική περίοδος και το νέο ανάκτορο χτίστηκε στην ίδια θέση όταν το παλιό καταστράφηκε από σεισμό. Το νέο παλάτι καταστράφηκε τον 15ο αιώνα π.Χ. και έπειτα λίγα μόνο μέρη του παρέμειναν κατοικήσιμα. Το νέο παλάτι καλύπτει μικρότερη έκταση σε σχέση με το παλιό παλάτι, επιτρέποντας στους επισκέπτες να δουν τα ερείπια του παλαιού.

Ανακαλύψτε τις Φυσικές ομορφιές του Ηρακλείου

Με τις υπηρεσίες μας Intercar στο Ηράκλειο, θα είστε σε θέση να εξερευνήσετε τη φυσική ομορφιά της περιοχής αυτής. Το Ηράκλειο έχει πολλά μέρη για να εξερευνήσετε, τόσο μέσα στην πόλη και σε απομακρυσμένες περιοχές. Πολλά γραφικά και όμορφα σημεία βρίσκονται στις απομακρυσμένες περιοχές του Ηρακλείου και για να τα επισκεφτείτε υπάρχει πάντα η ανάγκη να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο στο Ηράκλειο και αρχίσετε να επισκέπτεστε τις παράκτιες περιοχές του Ηρακλείου, όπου θα βρείτε χρυσές αμμουδιές να εκτείνονται σε χιλιόμετρα. Το Ηράκλειο έχει επίσης όμορφα βουνά και σπηλιές, κυρίως στο νότο, καθώς επίσης και ορεινά χωριά. Προσεγγίστε αυτά τα ορεινά χωριά και απολαύσετε την αγροτική ζωή με την υπηρεσία μας, ενοικιάσεις αυτοκινήτων Intercar.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα περιοχή για να επισκεφθείτε με το ενοικίασμένο αυτοκίνητό σας είναι τα Μάταλα. Οι τεχνητές σπηλιές στο βράχο του κόλπου στα Μάταλα δημιουργήθηκαν κατά τη Νεολιθική περίοδο. Τα Μάταλα ήταν το λιμάνι της Φαιστού κατά την Μινωική περίοδο. Κατά το έτος 220 π.Χ.. τα Μάταλα κατελήφθησαν από τους Γορτύνιους και κατά τη ρωμαϊκή περίοδο τα Μάταλα έγιναν το λιμάνι της Γόρτυνας. Στον 1ο και 2ο αιώνα οι σπηλιές χρησιμοποιήθηκαν ως τάφοι. Μία από τις σπηλιές που ονομάζεται "Βρουτοσπελιανά" επειδή, σύμφωνα με το μύθο, εκεί σύχναζε ο Ρωμαίος στρατηγός Βρούτος. Τα Μάταλα, στη συνέχεια έγιναν ένα ψαροχώρι. Στη δεκαετία του 1960 τα σπήλαια είχαν καταληφθεί από χίπις που αργότερα εκδιώχθηκαν από την εκκλησία και την στρατιωτική χούντα. Τώρα τα Μάταλα είναι μια μικρή πόλη που ζει κυρίως από τον τουρισμό. Οι εμπειρίες της καναδέζας λαϊκής τραγουδίστριας Joni Mitchell με τους χίπις στα Μάταλα απαθανατίζονται στο τραγούδι της του 1971, Carey.

Βγαίνοντας για φαγητό στο Ηράκλειο

Με ένα ενοικιασμένο αυτοκίνητο στις διακοπές σας, μπορείτε να κάνετε σχέδια για δείπνο ή γεύμα και να επισκευτείτε παγκοσμίου φήμης εστιατόρια ή ξενοδοχεία, όποτε εσείς επιθυμείτε. Ένα ενοικιασμένο αυτοκίνητο μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε αυθόρμητη επιθυμία σας, καθώς σας δίνει την ελευθερία να οργανώνετε δικά σας σχέδια. Είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία διακοπών, να γευτείτε τοπικό ελληνικό φαγητό με την οικογενειά σας. Πολυάριθμα παραδοσιακά – και όχι μόνο – πιάτα αντιπροσωπεύουν τις γεύσεις και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο από την InterCar car rental και ξεκινήστε την εξερεύνηση!

Main Office:

Address: Kato Gouves Vlixadas 
Telephone: +302897042755
Fax : +2810332086
Mobile : +306942262655
Email: info@intercars.gr

Branch Office:

Address: Kokkini Hani Heraklion
Mobile: +306944456399 & +306945262863
Email: info@intercars.gr

Wednesday the 23rd. created by StVakis
Copyright 2012

©

PointIn.gr
Template by Affiliate Marketing Profit