Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο και εξερευνήστε το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Όπως και το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο ήταν υπό τον έλεγχο των Ενετών για πολλά χρόνια. Είναι μια γραφική πόλη με όμορφα αξιοθέατα. Η «παλιά πόλη» του Ρεθύμνου είναι διάσημη για τα στενά σοκάκια της και για το φρούριο, το οποίο χτίστηκε το 1590 και προστάτευε την πόλη από τους πειρατές και τους Τούρκους. Βρίσκεται στην κορυφή ενός χαμηλού λόφου που ονομάζεται «Παλαιόκαστρο». Το όνομα «Παλαιόκαστρο» σημαίνει «το παλιό κάστρο" και ήταν σε χρήση ακόμη και από τους Ενετούς το οποίο αποδεικνύει την ύπαρξη ενός ακόμη παλαιότερου κάστρου σε αυτό το μέρος - Πιθανώς την ακρόπολη της αρχαίας πόλης της Ρίθυμνα. Στο εσωτερικό της Φορτέτζας στεγάζονταν τα ακόλουθα βασικά κτίρια: η αποθήκη του πυροβολικού, όπου φυλάσσονταν τα κανόνια και τα όπλα, η κατοικία των συμβούλων, όπου έζησε ένας εκ των δύο ενετικών συμβούλων της πόλης και η κατοικία του Πρύτανη, η οποία ήταν ένα υπέροχο πολυτελές κτίριο στην κεντρική πλατεία του φρουρίου. Σήμερα υπάρχουν τμήματα των κτιρίων αυτών, καθώς και κάποιων μεταγενέστερων. Η θέα από εκεί ψηλά είναι μαγευτική, ιδιαίτερα το βράδυ. Επίσης, το δημοτικό θέατρο «Ερωφίλη» στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Φορτέτζας. Πρόκειται για ένα υπαίθριο θέατρο που φιλοξενεί σχεδόν όλες τις παραστάσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Αναγέννησης.

Ιστορικά Αξιοθέατα

Με την υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων μας στο Ρέθυμνο, θα είστε σε θέση να εξερευνήσετε τα ιστορικά αξιοθέατα αυτού του νομού. Ανατολικά του Ρεθύμνου θα βρείτε τη Μονή Αρκαδίου. Η Μονή υπήρξε συνεχές κομμάτι και αναπόσπαστο μέρος της Κρητικής ιστορίας τους τελευταίους οκτώ αιώνες. Η πολύπλευρη δράση της μονής εκτυλίσσεται στο πέρασμα του χρόνου. Πηγές δείχνουν ότι η Μονή ήταν ένα κέντρο εκπαίδευσης και αντιγραφής χειρόγραφων. Κατά τη διάρκεια του 17ου και 18ου αιώνα παρήγαγαν επίσης κεντήματα με χρυσό, τα οποία θάμπωναν ολόκληρο τον κόσμο. Η Μονή μαχόταν εναντίον των επίδοξων κατακτητών και ενέπνευσε ολόκληρο τον κόσμο. Η θυσία των ανθρώπων που έζησαν και πέθαναν εκεί, επηρέασε και προσέλκυσε την προσοχή του υπόλοιπου κόσμου. Η κατοχή της Κρήτης από τους Τούρκους ήταν κατά τη διάρκεια της ευημερίας της Μονής. Οι μοναχοί συμμετείχαν στην εξέγερση του 1821 παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στα γεγονότα. Η πρώτη καταστροφή πλησίαζε. Ήταν τότε που η Μονή λεηλατήθηκε και εγκαταλείφθηκε από τους μοναχούς για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, επέστρεψαν σύντομα. Η υψηλότερη προσφορά της Μονής είναι η αυτοθυσία, ο ηρωισμός και ο αλτρουισμός της. Πρόκειται για το Ολοκαύτωμα στις 8 Νοεμβρίου του 1866. Η Μονή αγωνίστηκε κατά της δουλείας. Κατάφερε να αποτινάξει τα στοιχεία τα οποία ο εχθρός έντονα επιθυμούσε να εγκατασταθούν και κατάφερε να αλλάξει την πορεία της κρητικής ιστορίας. Από τότε η Μονή έχει επωμιστεί το βάρος της ιστορίας και συνεχίζει, λαμβάνοντας μέρος στις μάχες που ακολούθησαν στο πολύπαθο νησί της Κρήτης προσπαθώντας με κάθε δυνατό τρόπο για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ένδοξου παρελθόντος της. Ένα άλλο μοναστήρι που επίσης αξίζει μια επίσκεψη και κυριάρχησε στο μεσαίωνα είναι μονή Βωσάκου.

Η ανεξαρτησία που προσφέρει ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από την InterCar σας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθείτε όποτε επιθυμείτε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στη μονή Βωσάκου, που είναι χτισμένο σε ένα μικρό οροπέδιο ανάμεσα στις κορυφές Κουτρούλης και Μεσοκόφινας των Ταλαίων Όρεων, 50km ανατολικά του Ρεθύμνου. Η Μονή είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο μέσω του χωριού Δοξαρό και το τοπίο είναι εκπληκτικό. Υπάρχει μια ακόμα διαδρομή η οποία ξεκινάει από τις Σίσες. Η ονομασία Βώσακος προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων βους και σάκος και σημαίνει μάνδρα βοδιών, καθώς το οροπέδιο πιθανόν χρησίμευσε για την εκτροφή βοδιών. Η Μονή είναι κτισμένη με φρουριακή αρχιτεκτονική και ο κυρίως ναός (καθολικό) είναι αφιερωμένος στον Τίμιο Σταυρό (Τιμίου Σταυρού). Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990, η Μονή ήταν εντελώς έρημη και καταστράφηκε, αλλά σήμερα έχει αναπαλαιωθεί και λειτουργεί κανονικά. Τα κτίρια βρίσκονται σε δύο επίπεδα με δύο αυλές. Ο κυρίως ναός είναι χτισμένο στην νότια αυλή. Έξω από το ναό δεσπόζει μια παλιά ενετική κρήνη, ενώ η κεντρική είσοδος είναι μεγαλόπρεπη. Το μοναστήρι αυτό έπαιξε σημαντικό επαναστατικό ρόλο εναντίον των Τούρκων, οπότε και καταστράφηκε δύο φορές από αυτούς.

Οδηγώντας στο δρόμο προς Πρέβελη, μπορείτε να βρείτε ένα φαράγγι, όπου μπορείτε να σταματήσετε για να χαλαρώσετε και να θαυμάσετε τη λίμνη που βρίσκεται παράλληλα του οδικού άξονα. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα άλλο όμορφο μικρό μοναστήρι δίπλα που βρίσκεται στους κοντινούς βράχους.

Βγαίνοντας για φαγητό στο Ρέθυμνο

Γενικά, το φαγητό είναι πολύ καλό σε όλα τα εστιατόρια στο Ρέθυμνο. Θα εκπλαγείτε από την ποικιλία των επιλογών, από ταβέρνες μέχρι εκλεπτυσμένα εστιατόρια. Η ατμόσφαιρα, η ποιότητα του φαγητού και η θερμή υποδοχή θα μείνουν σίγουρα έντονα χαραγμένες στη μνήμη σας.

Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο από την InterCar car rental και ξεκινήστε την εξερεύνηση!

Main Office:

Address: Kato Gouves Vlixadas 
Telephone: +302897042755
Fax : +2810332086
Mobile : +306942262655
Email: info@intercars.gr

Branch Office:

Address: Kokkini Hani Heraklion
Mobile: +306944456399 & +306945262863
Email: info@intercars.gr

Wednesday the 23rd. created by StVakis
Copyright 2012

©

PointIn.gr
Template by Affiliate Marketing Profit